fredag 6 juli 2012

Mör

Ikväll var jag med på första etappen av det årliga hö-intaget ute i stallet. Ett ord som beskriver mig nu; MÖR! Axeln som tillhör armen jag hivade iväg höbalarna med (med en högrep. Som man skottar.. eller nåt) är ond.
Hur osugen man än är på att åka ut och kasta/riva sig/kämpa med dessa jävla höbalar (varje jävla år) så är det rätt så kul! Gemenskapen, liksom. Alla är glada, vi gissar på hur många balar vi fått in på ett lass, man dricker "finkaffe" och fortsätter med "fulkaffe" när "finkaffet" är slut, ibland beställer vi pizza och dricker lite öl (folköl, då, ingen orkar gå/cykla hem efter höintaget). Vi skojar med varann genom att "råka" kasta balarna för långt så att den som langar vidare "råkar" få den rakt på sig. Och allt som blir över, det lösa höet, kör vi ut till hästarna..

Efteråt kliar alla delar (delar du inte ens trodde du hade) av kroppen.. du har hö i trosorna, strumporna, håret, öronen och i lungorna! Men faan vad nöjd man är efteråt! Vad nyttig man känner sig! Och ett gratis gympass fick man fanimig! Balarna (Vet inte hur många per balar per kärra, men jag har hört ca 400! Idag körde vi in 2½ kärra) väger vanligtvis mellan 5 och 7 kg, men idag vägde dom nog allt 10 kg.. vissa av dom! WOAH! Tungt som fan! Men gött, som sagt! ;)

Jobb hela helgen! Delat både lördag och söndag, kväll måndag! Och på onsdag nästa vecka verkar det som att det blir tjejkväll med Mallan, Carro och Alme. Ser fram emot att träffa mina pinglor, som fan!

NU! Sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar